lagu anak daerah bali


nyari-nyari lagu buat boboin rexa, cuma bisa lagu putri cening ayu,  hujan bales, meong-meong, de ngaden awak bisa, dan ratu anom.

iseng-iseng nyari lirik lagunya jarang sekali diposting di internet. jadi saya post aja deh beberapa yang saya tau.

Putri Cening Ayu

cening putri ayu
ngijeng cening jumah
meme luas malu
ke peken meblanja
apang ada darang nasi

meme tiang ngiring
ngijeng tiang jumah
sambilang mepunpun
ajak titiang dadua
di tekane nyen gapgapin

pelaian cerik
kotak wadah gerip
jaja mengenepan
ane luung-luung
bunga melah melah
ambunyane sarwa miik

Hujan Bales ( bener ga ya ini judulnya)

Peteng lemah hujan bales, megrudukan
Katak dongkang pade girang ne mecande
kek kung kek kong

Dingin pesan awak titiange ngetor
Nyemak saput ngojog bale
tur mesare

Ratu Anom (diperbaiki di comment sama kadek)

Ratu anom metangi meilen-ilen
Ratu anom metangi meilen-ilen
Dong pirengang munyin sulinge di jaba
Dong pirengang munyin sulinge di jaba
Enyen ento menyuling di jaba tengah
Enyen ento menyuling di jaba tengah
Gusti Ngurah Alit Jambe Pemecutan
Gusti Ngurah Alit Jambe Pemecutan

Curik-Curik (Sumbangan dari Triani)
Curik-curik semental alang-alang boko-boko,
Tiang meli pohé,
Aji satak aji satus kéténg,
Mara bakat anak bagus pécéng.
Enjok Enjok

Dadong Dauh (sumbangan Men Eta)
dadong dauh, ngelah siap putih, sube metaluh reko, minab ade limolas taluhne, nanging lacur ade nak nepukin, anak cerik-cerik….anak cerik-cerik, bes keliwat usit ipun

Made Cenik

Made Cenik, lilig motor dibi sanja Lilig motor dibi sanja
Motor Badung ke Gianyar, motor Badung ke Gianyar
Gedebege muat batu. Batu China..
Bais lantang cunguh barak. Bais lantang cunguh barak.
Mangumbar umbar I Codar. Mangumbar umbar I Codar.
I Codare matulupan.
Jangkak jongkok…
Manyaru menyongcong jangkrik Manyaru menyongcong jangkrik
Jangkrik kawi nilotama Jangkrik kawi nilotama
nilotama tunjung biru tunjung biru…

Kalau mau request boleh dicomment, trus thanks Buat Komentar yang udah posting Lagu2 Anak Bali
Kalau tau lirik lagu anak bali yang lain. mohon diposting yah.

Last Edit (22/09/2011)

28 thoughts on “lagu anak daerah bali

  1. Boleh nich nebeng ngapalin lagu balinya buat baby saya, maklum saya org jawa yg nikah ama org bali hobby juga ama lagu anak-anak bali

  2. Ini yang saya inget tentang lyric lagu ratu anom:

    Ratu anom metangi meilen-ilen
    Ratu anom metangi meilen-ilen
    Dong pirengang munyin sulinge di jaba
    Dong pirengang munyin sulinge di jaba
    Enyen ento menyuling di jaba tengah
    Enyen ento menyuling di jaba tengah
    Gusti Ngurah Alit Jambe Pemecutan
    Gusti Ngurah Alit Jambe Pemecutan

    Suksma

    • maknyanya barangkali ya hehehe :D untuk mendidik anak agar mandiri. spt liriknya yg memberitahukan agar anaknya diam dirumah sementara ibunya berangkat kepasar.

  3. curik – curiknya kog gag ada??
    Curik-curik semental alang-alang boko-boko,
    Tiang meli pohé,
    Aji satak aji satus kéténg,
    Mara bakat anak bagus pécéng.
    Enjok Enjok

  4. Masih banyak kok lagu2 anak daerah Bali. Misalnya; Juru Pencar, Putu Ubuh, Made Cenik, Dadong Dauh, Janger, Merah Putih,, dll…

  5. Wahh ternyata banyak juga yg masih kangen sama lagu2 masa kecil ^^
    bener bgt, setelah jd “meme” sekarang mulai nginget2 lagi lagu2 bali anak2
    kalo dadong dauh kira2 gini please CMIIW

    “dadong dauh, ngelah siap putih, sube metaluh reko, minab ade limolas taluhne, nanging lacur ade nak nepukin, anak cerik-cerik….anak cerik-cerik, bes keliwat usit ipun”

    Juru Pencar :
    Juru pencar, juru pencar, jalan jani mencar ngejuk e-be…. be gede gede…. be gede gede di sawange ajake liu….”

  6. Maaf melalui blog ini mungkin ada yang bisa bantu, saya perlu MP3 (syukur kalau free download) lagu daerah Bali tadi. Anak saya ada tugas dari sekolahnya, harus bisa menyanyikan salah satu lagu daerah Bali. Saya tinggal di daerah Jawa Barat, jadi kesulitan mencarinya. Atas bantuannya, saya ucapkan terima kasih.

  7. Don Dap Dape

    Don
    dap dape don dap dape lum lum gading (2x)

    Panak
    panak biu panak biu di kedaton

    Panak
    biu di kedaton

    Titiang
    nembe titian nembe tuun megending (2x)

    Anak-anak
    liu anak liu rawuh menonton

    Anak-anak
    liu menonton

    Ngiring
    mangkin ngiring mangkin

    Masuka
    rena masuka rena

    Ampura ugi para
    semeton sareng sami kecak

  8. boleh minta bantuan ga?? aq punya tugas ttg lagu meong-meong dari Bali cmn g tau notasinya, kalo ada yg tau ttg notasinya tolong kirimkan dong ke email aq pliiss ni emailnya : nurishkamae@yahoo.com, sebelumnya terimaksih banyaakk yaaa

  9. May I just say what a relief to discover someone that really understands what they are discussing over the internet.
    You actually understand how to bring a problem to light and make it important.

    A lot more people have to look at this and understand
    this side of the story. I was surprised that you’re not more popular because you definitely possess the gift.

  10. ayo lestarikan lagu anak2 daerah bali,, saya juga sering download untuk anak saya yg baru lahir, ajarkan bahasa ibu sejak dini,,,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s